Proč se nevyjadřujeme k volbám

IQ Roma servis, z.s. je nestátní nezisková organizace. Jako taková se v médiích, na internetu ani na sociálních sítích neprezentuje svými volebními či politickými preferencemi. Stejně tak se svými osobními názory neprezentují jednotliví zaměstnanci během přímé práce s klienty či komunitou.

Tento postoj ovšem neznamená, že v IQ Roma servisu nepodporujeme účast u voleb jako takovou. Volební právo je jedním z hlavních pilířů demokratické společnosti, i proto jsme se zapojili do kampaně organizace RomanoNet s názvem ME DŽAV! A so tu? (JÁ JDU! A co ty?), která motivuje Romy k účasti na lokální politice. Ve volebním týdnu jsme připravili pro zájemce přednášku a diskuzi s volební komisařkou a politologem zaměřenou na význam a mechanismus komunálních voleb.

Konkrétní kandidáty, ať už romské nebo neromské, však prostřednictvím našich sociálních sítí, veřejných akcí ani dalších kanálů nepropagujeme a do budoucna na tom nechceme nic měnit. Politické dění komentujeme výjimečně a výhradně na faktické, nikoli ideologické či názorové, rovině.

Motivujeme komunitu k účasti ve volbách, zájemcům poskytujeme základní informace o průběhu či významu voleb, ale ctíme svobodnou volbu každého jedince.

Čt, 04/10/2018